Трите лица подали сигнал са забелязали петна кръв, проследявайки следите стигат до женски труп, който е в страни от алеята. Създадена е организация. Незабавно с моя заповед са насочени екипи на Национална полиция, които са специализирани по тежки криминални престъпления, за изясняване на всички факти, обстоятелства и версии за мотиви и вероятни извършители. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на извънреден брифинг на премиера Борисов и главния прокурор Цацаров по повод разкрито ли е жестокото убийство на Виктория Маринова, което разтърси България и света.

"До момента не се изключва нито една версия, която е свързана с нейния личен живот, или професионална кариера. Незабавно е изготвен списък на лица от криминалния контингент, иззети са множество находки и са назначени много експертизи. В следствие на тези действия са изведени няколко основни насоки за работа и по конкретни лица. Множество от тези лица за задържани за 24 часа в Русе за изясняване на тяхното алиби. След като не е потвърдена тяхната съпричастност към деянието, те са освободени", посочи Маринов.

"Стигнахме до лице, което късно снощи бе задържано от немската полиция, в следствие на наше искане. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в град Русе. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението. Има досие за кражба на цветни метали", посочи министърът.

"Има множество доказателства, които свързват лицето с жертвата. ДНК експертизите са готови. Дават наличие на ДНК материал върху дрехите, с които е бил, както и върху дрехите, с които е била жертвата. Очакваме още доказателства.

"Продължаваме да работим по всички версии", зави още Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!