Първо съболезнования на близките на Виктория Маринова. На второ място искам да благодаря на всички служители на МВР, които бяха ангажирани със случая и на всички мои колеги прокурори, на всички криминалисти и психолози. Благодаря и на германската полиция. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг по случая с убитата журналистка Виктория Маринова.

"За кратък период от време бяха извършени множество действия при разследването. На Северин са повдигнати две обвинения - за изнасилване, съвкупление с лице от женски пол. За това престъпление се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Второто обвинение е за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин - наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна", каза Цацаров. 

Главният прокурор заяви, че сега следва германски съд да разгледа случая и извършителят на деянието да бъде екстрадиран в България. 

"Вчера пред съдия бяха разпитани много свидетели. На този етап не можем да твърдим, че убийството е извършено заради професионалната й дейност", заяви Цацаров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!