В интервю за Novanews анализаторът Росен  Карадимов даде за пример действията на вицепремиера Корнелия Нинова относно намаляването на цената на дървесината, като политически и управленски механизъм, през който малко по малко може да започне да се променя модела. 

„Залагаш една цел и я постигаш с пазарни средства, с политика на държавата. Едно е да кажеш, че ще гониш и наказваш спекулантите, друго е държавата да излезе директно на пазара и по този начин да се елиминира посредника“, обясни той. 

„По този начин няма ощетени и няма липса на конкуренция, просто собственика изкарва собствената продукция на определени точки и по този начин хората се ползват веднага от резултата“, допълни д-р Карадимов.

“Най-опитните, от конструкцията, която ни управлява  в момента, са БСП, това е абсолютно ясно без съмнение за всички“, категорична бе Антоанета Христова и допълни: „Битката срещу Корнелия Нинова не успя към днешна дата. Тя успява да използва ситуацията  в полза на партията си. Затова смятам, че тя в момента е показно за всички за това как може да излиза от една ситуация, която всички смятаха, че е загубила. Тя е човекът, който на практика вкара БСП в управлението“, коментира проф. Христова.

По думите на Росен Карадимов на този етап коалицията стои достатъчно жилаво. „Бюджетът някакси консолидира управлението, някакси успяха да удовлетворят всички социални плащания, за които БСП обещаваше. Планът за възстановяване и устойчивост, от друга страна, може да бъде проблем, тъй като в него не са предвидени средства за ядрени мощности“, заяви д-р Карадимов.