Г-н Лозан Панов е правоспособен български гражданин, длъжен е да спазва българското законодателство, въпрос на негов морал е как да постъпи в този случай. Дълбоко се съмнявам, че ще постъпи дълбоко морално както нашия лидер. Това заяви в "Патарински LIVE" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, шеф на правната комисия в Народното събрание във връзка с мълчанието на председателя на ВКС за скандала със закупеното от съпругата му жилище на рекордно нискa ценa от нашумялата фирма "Артекс".
 
Колегата му от НФСБ Славчо Атанасов пък обяви за куриоз липсата на институция, която да разследва най-висшия магистрат в държавата. "Няма как да коментирам съдебната власт, защото още от Монтескьо имаме разделение на властите. Съдебната власт е напълно автономна", заяви бившият кмет на Пловдив пред Димитър Патарински.
 
"Ако трябва да разделим нещата на законно и на морално основание, на неговата (на Лозан Панов) съвест тежи оставката. Куриозът е, че най-висшият съдебен магистрат в държавата няма кой да го разследва, няма институция, която да каже: "Г-н Панов, вие сте виновен, трябва да си понесете последиците", или "Г-н Панов, вие сте невинен", добави юристът и офицер от резерва.
  
"Спомням си германски министър на правосъдието, който подаде оставка само за това, че за един от неговите трудове го обвиниха в плагиатство. Той на часа си подаде оставката в Германия", припомни Славчо Атанасов. 


Славчо Атанасов (НФСБ) пред Димитър Патарински
 
"Тъй като съм гледал изследвания и е доказано, че вашата телевизия я гледат много интелигентни хора, ще ви отговоря с една сказка. Когато хан Крум разбива могъщата армия на аварите и пленява велможите им, той ги попитал защо е рухнал техният каганат. Те отговорили: "Нашата държава рухна, когато част от политиците и съдиите се съюзиха с разбойниците, клеветниците и с лъжците", завърши Славчо Атанасов.
 
По темата за мълчанието на Лозан Панов по казуса с рекордно евтиния апартамент, купен от съпругата му, отношение взе и депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро: "Може би сега Лозан Панов ще отиде да обясни това на президента. Нали преди той ходеше при президента да обяснява."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!