Заради това, че Борисов отказа да подаде оставка след протестите, сега освен че ГЕРБ станаха заразни и никой не иска да се среща с тях след изборите, ако продължават да се държат така, ще има отказ да има бъдат признати и хубавите неща, които направиха през последните 10 години.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ деканът на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" бившият министър на образованието проф. Даниел Вълчев.

Тази заразност ще изчезне, партиите не изчезват толкова бързо, но трябва да имаш някакво нормално и предвидимо поведение. Обвиненията към другите в задкулсиие са изключтелно несериозни. Това, което твърдят ГЕРБ, е много нелогично, заяви проф. Вълчев.

Цялата хореография с джипа, с патериците не прави услуга на никого, добави той.

Логичното е да не може да се състави правителство и в началото на юли да има нови избори, много по-честни, прогнозира бившият министър на образованието.

Реално парламентът може да направи промени в изборното законодателство - да се усъвършенства машинното гласуване, увеличаване на секциите в чужбина, гласуване по пощата, нов състав на ЦИК и евентуално въвеждане на активна регистрация, каза още проф. Даниел Вълчев.