Няма да подкрепим под каквато и да е форма кабинет на ГЕРБ. Българският народ определи ГЕРБ да са първа политическа сила, те обаче са в категорична изолация в Народното събрание.

Втората политическа сила - на г-н Слави Трифонов, следва да поеме отговорност в ситуация на тежка икономическа, финансова, здравна криза в България. Едни бързи предсрочни избори няма да изменят политическата ситуация и няма да ни извадят от политическа криза.

Нежеланието или невъзможността да се създаде кабинет ще върне модела на Борисов на бял кон след два-три месеца. Това каза народният представител от Парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов по Bulgaria ONAIR, съобщиха от пресцентъра на партията.

На въпрос, свързан с лепенето на етикет за "партиите на протеста", Попов подчерта, че БСП е била на протестите през лятото и е внесла исканията на протеста в Народното събрание.

По думите му, обаче, левицата не е видяла нито партията на Слави Трифонов, нито самия него на протестите. "Ние сме против статуквото - то означава липса на промяна и оставяне на модела "ГЕРБ", категоричен бе Попов.