Бъдещото управление на България ще го оформят следващите избори. Да се надяваме, че няма да остане същото разпределение, както е сега. Много се надявам колегите от "Продължаваме промяната“ (ПП) да останат наполовина в следващото НС.

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на БНТ.

„Изнесли сме боеприпаси за 5 млрд. лева. Те са отишли за държави, около Украйна. Това не е честно и е лицемерно. В Украйна умират хора, а ние ги караме да си плащат като попове освен за оръжие и за комисиони и посредници. Всичко на ПП им е такова – посредници и комисионни“, изригна той.

Асен Василев му отвърна: „Хайде по-спокойно. Да не мислите че Пентагонът плаща комисионни?“, отвърна съпредседателят на „Продължаваме промяната“, който също бе гост в предаването.

„Ние направихме всички усилия, за да има правителство. Прогнозирахме, че ако мандатът отиде в БСП – резултатът ще е нулев. В този парламент може да се сформира само дясна коалиция, защото на левите не им стигат гласовете“, обясни Делян Добрев.

„Не сме търсили избори. Ние сме единствената партия, на която бе връчен мандат и предложихме експертен кабинет. Ако останалите партии искаха да има кабинет на всяка цена, можеха да подкрепят кабинет на проф. Габровски. Какво не му харесаха?“, чуди се депутатът от ГЕРБ.

„Казах ви за посредниците, сега ще ви кажа за магистралите. Те колегите много лъжат. Ето им обещанието за две магистрали, за тунели и т.н.

Специално заради г-н Василев съм го подчертал. Един метър магистрала не построиха. Ако зависеше от ПП магистрала в Северна България никога няма да има. Те взеха един милиард, заделен за магистрала „Хемус“, и го изхарчиха“, обърна се Добрев към Асен Василев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук