Амбицията е на 6 март, когато подадем оставката, е да имаме нов кабинет, който веднага да бъде внесен за разглеждане от Народното събрание. Това каза пред журналисти във Варна премиерът Николай Денков във връзка с ротацията на министри.

"Това е седмият кабинет, в който участвам. Знам, че винаги има няколко месеца, които са необходими на един министър, за да влезе в работата и да усвои как да работи с администрацията. Всяка смяна, особено за по-кратки периоди, е доста рискова, ако няма готов човек, който да поеме задачата", каза още Денков.

"Образователната ни система се справя с предизвикателствата във връзка с украинските бежанци. Работим максимално да подсигурим програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система", добави той. 

Той уточни, че условията на "Да, България", които бяха огласена в декларация след Националния съвет през уикенда, съответстват на условията на правителството. Денков гледа положително на едни такива коментари, които имат за цел ясни механизми и как да се случва процесът.

Според него има огромно забавяне при избора на конституционни съдии. "Не виждам избързване. Трябва максимално бързо да продължим със следващите регулатори. В КЗП има много сериозен проблем. КЗК е ключова институция, свързана с изнвестициите", уточни премиерът. 

 

"Образователната ни система се справя с предизвикателствата. Работим максимално да подсигурим програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система", обясни премиерът по повод интеграцията на украински бежанци. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук