"Не е имало никакво договаряне между парламентарните групи за провалянето кворума на Народното събрание, това, което се опитват да внушат от новите партии, че ние, БСП, и ДПС сме провалили работата на парламента“, каза пред БНР Радомир Чолаков от коалиция ГЕРБ/СДС.

„Аз гласувах въздържал се по съвест, и се оказа, че още 123 депутати са гласували по същия начин.

Не смятам, че това беше дневният ред на обществото, а като член на правната комисия съм омерзен и отвратен от начина, по който вчера се проведе правната комисия, от начина, по който на коляно се гласуваха някакви текстове, от това, че ние приемаме Изборен кодекс за една нощ, неясно защо?“, каза още депутатът.

„Ние приемаме пиратски кодекс, това е абордаж срещу държавата. Не мога да си обясня защо сега на всяка цена трябва да се приемат изменения, за които самите вносители не знаят какво пише в тях и какво следва от тях“, заяви депутатът Радомир Чолаков.

По думите му почти никъде по света не се използва електронно гласуване и други екстравагантни идеи, които сега се прокламират.

"Никой не е длъжен да участва в обществено опасни деяния, затова ние и вчера не гласувахме на правна комисия и ако сте стигне до второ четене на Изборния кодекс в зала, ние отново няма да гласуваме", посочи Чолаков.