В последните 2 дни на миналата седмица нивата на агресия бяха същите като пред сградите на държавността. Тези, които инициираха подривните дейности тогава, сега го пренесоха в пленарната зала. Това заяви пред бТВ председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Десислава Атанасова.

Не разбрах кои са мутрите в нашата парламентарна група. Омразата владее парламента. Грубостта взима връх. Целта на Всички в парламента е да обиждат Борисов. В неделя на пресконференцията обяснихме, че планът не е разработван от Томислав Дончев , а от експерти в продължение на година., уточни тя.

"Току що съм получила писмо от президента, утре в 13ч да взема мандата.", разкри Атанасова. 

"Ние сме наясно не само с лицата, но и с проблемите и с решенията. Съгласно Конституцията имаме 7 дневен срок за проучвателен мандат, но най вероятно ще действаме по-бързо."

"България трябва да има бързо правителство. Никак не са лесни решенията и свързани с Република Северна Македония и със зараждащият се конфликт в Украйна", твърди тя.

"Има такъв народ" вече 2-ра седмица не е казала и едно изречение, и тази подкрепа, която бяхме заявили, смятам, че трябва да се оттегли.", изразява личното си мнение Атанасова.

"Ако някой очаква, че при демокрация ще има спокойствие, значи това е диктатура.

2 млн. граждани бяха излъгани от Трифонов. "Има такъв народ" не знаеха ли, че ще има и други партии освен тях в парламента?

Когато цялата партия ИТН се е изградила на база референдум и мажоритарен вот и сега тези теми са на дневен ред, те се оттеглят.", възмутена е тя.

"Христо Иванов връща нещата към Живковата конституция.", категорична е Атанасова.

Деси Атанасова каза, че няма никаква информация за състоянието на Борисов към момента. Припомняме, че по-рано стана ясно, че го оперират в Пирогов.