Бойко Рашков очевидно ще присъства в челните места на листите. Ние сме внесли вече искова молба срещу твърденията му, които се оказаха без покритие. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в ефира на БНТ.

Запитана нетърпеливост или стар навик от времето на Цветан Цветанов е фактът, че ГЕРБ се регистрира първи на изборите, тя отвърна: "Не търсете връзка, регистрирахме се, когато ЦИК започна работа във връзка с регистрацията и изискванията по закон. Това не влияе за предстоящия жребий. Надявам се да има връзка обаче с бъдещия победител на изборите. Казвам го с усмивка, разбира се".

"Имаме опит и в управление, и в опозиция, а това е ценно. Опонентите ни се учат. Петков заявява, че за последните 7 месеца са се научили да управляват. Възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета, струва скъпо. Около 10 милиарда струва", каза тя.

"Не сме били в политическа изолация. Ние бяхме част от политическия живот и продължаваме да сме, независимо на кое място ни е поставил суверенът. Добре работим в управление, но сме и много качествена опозиция, която за първи път направи успешен вот на недоверие. Това е историческо събитие само по себе си. Предлагахме едни от най-правилните решения в българския парламент", добави Атанасова.

"ГЕРБ досега никога не е предлагал неизпълними програми и послания към избирателите. Първо наистина сме оценявали управлението с всичките си позитиви и сме си отчитали грешките. Няма друга партия, която да се е разделила с толкова много хора дори и със съмнение за вина", уточни тя.

"Редно е на българите да се говори истината - за състоянието на държавата, за това, че сме в състояние на безвремие. Всички хора по джоба и сметките си разбират, че инфлацията е огромна", добави Атанасова.

На въпрос грешка ли беше решението да не се плаща в рубли за газа, Десислава Атанасова отговори: "Не, но трябваше да намерят начин за превалутиране, както другите държави. Ние имаме договор за доставки на газ до края на годината, освен това сме заявили капацитет". "Ние очаквахме 4 пъти по-ниска цена на газа, но вместо това тя се увеличи".

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук