Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, посрещна съпругите на дипломатите у нас на своеобразна работилница за мартеници.

Това стана ясно от публикация във Фейсбук на страницата на сдружението, сформирано от Радева - "Живата вода на България".



Съпругите на над 30 чуждестранни посланици бяха радушно приети от президентската половинка, която им демонстрира как се правят мартеници. Десислава Радева им разясни и символиката зад белите и червени конци, както и откъде тръгва този български обичай. 



Гостенките имаха възможност собственоръчно да изпредат червени и бели нишки, да изработят мартеница, да си направят миниатюрни такива. 

От сдружението на Радева бяха поканили майстори от градовете Калофер и Шипка, както и от майсторката на кукли Мария от Горна Оряховица.

Самата президентша Радева бе избрала стилна черна рокля с бели елементи, състоящи се от тънка бяла лента, завързана на панделка на деколтето, и разкроени воланчета на 3/4-те ръкави на роклята. Тоалетът бе съчетан с ниски, черни балеринки.

Източник: Канал 3