Единственото, което ЦИК трябваше да направи, е да информира, че има някакъв проблем с Изборния кодекс. Това заяви в студиото на "България сутрин" бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Главчев. Той коментира събитията и последвалите дискусии през последните няколко месеца, свързани с машинното гласуване за парламентарните избори на 26 март.
Вчера от изявление на служебния кабинет стана ясно, че няма да е възможно осигуряване на нужните 12 500 машини за изборите във всички секции.

Според Главчев е странно, че няма комуникация между Централната избирателна комисия и сегашното служебно правителство на Огнян Герджиков. Той добави, че ако трябва да се търси вината в предишните управляващи, би могло да се каже, че кабинетът на Пламен Орешарски е трябвало да осигури машините за изборите, тъй като по негово време са се случили промените в Изборния кодекс по този въпрос.

Главчев обясни, че проблем е имало и по време на местните избори - при отпечатване на бюлетините за втория тур. ЦИК е съобщила и, въпреки краткото време между двата тура, въпросът е бил решен.

Във връзка с обвиненията на Обединените патриоти, че ГЕРБ и БСП откраднаха предизборните им идеи, политикът каза пред Bulgaria ON AIR, че границата между популизма и реалността трябва да се търси там, където се вижда какво е реализирано.

"ГЕРБ не предлага нещо, което не е доказала, че не може да реализира. Много неща изглеждат сходни в идеите, но разликата между нас и останалите партии е, че ние не предлагаме обещания, а казваме неща, които ще изпълним", категоричен бе той.

Вече са съставени листите на партията и имената на водачите в тях също са обявени. Димитър Главчев посочи кое е мястото, което той ще заема на изборите на 26 март:

"Аз, традиционно съм в 23 многомандатен избирателен район в София, а водачът на листата в него е Томислав Дончев", обяви Главчев.