Този подход за подпомагане само на определени хора, които имат нужда, се предлага да се приложи и по отношение на цената на водата. Хора, които се къпят, мият и перат, са едно нещо, тези, които имат басейни, са друго нещо. Логично е цените да са различни. Това заяви на пресконференция Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.

Работодатели обявиха за какви компенсации са се споразумели с правителство ВИДЕО

„Аз поставих въпроса за подпомагането на предприятията в системата на градския транспорт в цяла България. Отговорът, който получих от министър Асен Василев не беше от най-обнадеждаващите. Той посочи, че предприятията трябва да си оптимизират разходите. Той твърдеше, че специално за София трябва да се промени транспортната система, което не е никак лесно“, обясни Манолов.

„Не получихме никакви обнадеждаващи отговори, с изключение на това, че правителството има възможност за заплащане на част от превозните документи на определени хора – ученици, пенсионери и т.н.“, каза още той.

По отношение на протестите на превозвачите той каза: „Моята прогноза е, че тази акция ще се състои. Напоследък по разни управленски столове насядаха хора, които до вчера обясняваха как няма нищо по-яко от протести, до дупка. Днес, когато насядаха по тези столове обясняват колко гадно, вредно е протестирането. Забавлява ме малко този двоен аршин“.

„И лицемерието е хубаво да има някакви граници. Не съм оптимист, че скоро ще го видя“, добави той.

„Другата акция е протестът на работещите в ТЕЦ „Марица-3“ Димитровград.