"Мисля, че няма нищо странно в изявлението на Радев. На всички им е ясно, че скоро ще има предсрочни избори. Никой не чертае перспектива за страната. Сега виждаме и тази несигурност в домовете на хората, като оставям настрани битовата престъпност." Това каза заместник-председателят на ПГ БСП Драгомир Стойнев в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв.

"Имахме среща с президента Радев, за да му представим "Визия за България". Проектът е дългосрочен", разкри народният представител.  

Стойнев смята, че политиците нямат място в държавните предприятия. 

"Създава се закон, с който само и единствено с конкурсово начало се избира началник. Говорим за държавен капитализъм, който се изгражда. Политиците вън от управлението на всички предприятия. Тук какво се намира? Летище София. Защо трябва да се дава на концесия? Политиците не трябва да имат пръст. Да идва БСП и да сменя ръководството, да идва ГЕРБ и да сменя ръководството. Това не трябва да го има", обясни той.  

"Елена Йончева е разследващ журналист, който разтърси страната. Тя търси истината и удря на правилното място. България е правова държава и всеки е невинен до наказване на противното. Няма как Йончева да бъде лидер на БСП, но може да промени статуквото. Именно БСП може да донесе спокойствието, което хората имат нужда", добави в заключение Стойнев.