Кризата се развива стремглаво и ще има нови убийства, ако не се вземат мерки. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод смъртта на Ахмед Емин и ситуацията в страната.
Поради тази причина ДСБ настоява за изслушване на министъра на вътрешните работи Михаил Миков и на председателя на ДАНС Петко Сертов в парламента относно разработка “Лиани”, която според Костов съдържа информация за черна каса, финансирала ДПС.
След смъртта на Ахмед Емин ДСБ вижда, че ДПС е изгубило своята самостоятелност и изцяло зависи от БСП. Левицата може да разбие ДПС в момента с властовия ресурс, с които разполага, каза Иван Костов. Според него обаче правителството става все по- обвързано с мафиотски прийоми на запушване на устата. За това в специално изявление ДСБ предлага управляващите да поискат доверие за определен срок от време за антикризисна програма от мерки и след изпълнението й да се проведат предсрочни избори. “България е в политическа и финансова криза. Правителството е безпомощно със своите 9 на сто доверие да спре влошаването на положението на хората. Когато доверието в едно правителство падне под показателя за инфлацията, то трябва да си ходи”, се казва още в декларацията. /БЛИЦ