Пореден сблъсък между представители МГЕРБ и премиера Кирил Петков се разигра днес на връх Околчица, където днес се отдаде почит на подвига на Христо Ботев, предаде репортер на БЛИЦ.

Отново освиркаха мощно Петков на връх Околчица, а той нападна Русия ВИДЕО

Младежите на ГЕРБ провокираха премиера, като му честитиха "празника", на което той  отвърнал "Честито и на вас".  Последва обаче критика, че днес не е никакъв празник, а министър-председателят отново е допуснал грешка с историята и познанията си.

"Днес не е празник, днес е всенародно поклонение", напомниха му от МГЕРБ.

След това те го поканиха да се откаже от охраната си и заедно да се качат до Околчица пеша. От младежката организация зададоха въпрос на премиера защо ги обвинява, че заради тях цените на горивата са високи.

"Тук не е мястото да говорим. Можем да се обединим по някои теми, но не е тук мястото. Кризата е за всички", отговори премиерът.

След сирените, които прозвучаха точно в 12 часа, Петков отиде при хората, за да им покаже, че иска обединение и да чуе тяхната воля. Някой го освиркаха, други започнаха да се снимат с него.

На въпрос на БЛИЦ: "Как е при хората, има ли провокации?", Петков отвърна: "Това е нормално, откакто съм в управлението, това нещо ме съпътства, но съм решил да доведа нещата до положителен възход".

Петков коментира и вчерашния скандал между Искрен Митев и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"На никого не дърпам уши, радвам се, че Искрен Митев се извинил. Парламентът не е мястото за такива неща", заяви Петков.