"Не намирам връзка между демокрацията и партия като ГЕРБ", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Относно скандала с подслушванията на политици, изнесени от генерал Атанас Атанасов от "Демократична България", той не е оптимист, че ще има резултат и изтъкна предишни такива случаи, които не са довели до нищо реално. Според бившия министър във всяка държавна институция работят съвестни хора, но чувствителна информация като тази може да бъде изнесена само отвътре.

За него при ГЕРБ никога не е имало деполитизирани служители в която ѝ да е институция, включително на най-ниско ниво.

Емануил Йрданов призна, че се случва служители на реда да минат от другата страна, но за него по-притеснително е, че хора с големи криминални досиета свидетелстват срещу полицаи и това се приема като чиста монета, а и системата не ги защитава адекватно. Той смята, че наистина върху Бойко Рашков има много очаквания, които той няма как да оправдаее всичките, като се има предвид краткия срок на служебното правителство, но би могъл да подобри организацията на работа.

Йорданов каза още, че досега купувачите на избори не са били хващани, защото са купували за когото трябва, но добави, че едва ли има избори без такава престъпна дейност, въпросът е в какви количества е ставало.

"В последните 12 години демокрацията я нямаше, това бе период от времето на Тодор Живков, като се изключи частната собственост и пълните магазини", заключи Емануил Йорданов.