Кметът много прилича на омбудсмана, но кметът има много повече правомощия, защото освен да предлага, може да взима конкретни решения и да решава проблеми. Това заяви в ефира на bTV кандидатът за кмет на София Мая Манолова по повод решението ѝ да се бори за мястото на градоначалник на столицата.

Всъщност задкулисието е в Столична община, а не в моите отношения. Таен кръг управлява обществения ресурс в София. Кръг от бизнесмени в столична община. Редят се обществени поръчки, прави се ремонт на ремонта“, посочи Манолова и уточни, че той е от „орлетата на Борисов“.

„Госпожа Фандъкова е един почтен човек според мен, тя просто остави друг човек да взима решенията вместо нея и по този начин нарушава интересите на столичани“, коментира Манолова.

Що се отнася до това как финансира кампанията си, Манолова посочи, че кампанията ѝ е изключително прозразна.

„Всеки може да ги види в сайта на Сметната палата и дарителите и на сайта на кампанията. Веднъж преведох 15 000, веднъж още 5 и съм платила още няколко наеми на зали.
 

Стана голям проблем за няколкото билбордове, които съм платила, срещу 1225 стени на ГЕРБ.

„Имам 9 билборда, които са платени от „България на гражданите“ и са били поставени 1-2 в този момент“, заяви Манолова и коментира, че това не я оправдава, защото е трябвало да знае какво се случва във всеки един момент.

"Това, което ме учудва са личните нападки и обиди, които отправя към мен г-жа Фандъкова, че аз съм некомпетентна, че нищо не разбирам, че нямам проекти. Ами ако съм била 14 години в Столична община, ще имам и аз проекти", заяви тя. 

Хекимян обаче се обърка и се обърна към Манолова с думите, г-жо Фандъкова“. Това леко смути събеседницата му и тя за минутка млъкна, но после каза „Да, добре“ и продължи с отговора на въпроса ѝ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!