Цветан Цветанов свърши огромна работа и я свърши добре. Той си остава много ценен за партията. "Апартаментгейт" обаче доведе до една припряност и грешки в предизборната кампания. Всички помним гафа с "Европа ни чува". Това накара Бойко Борисов да не хареса кампанията, да вземе нещата в свои ръце, за да се стигне до отстраняването на Цветан Цветанов. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ анализаторът Георги Харизанов, който коментира подаването на оставка от Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ.

"Лично аз не очаквах този ход от страна на Борисов. Това не означава, че не разбирам логичните причини за това отстраняване. Този напън за публичност у Цветанов дразнеше периферията на ГЕРБ и Борисов усети това. Той е перфекционист и за него това, че ГЕРБ са спечелили не означава, че всичко е наред и не му стига. Според мен думите на Цветанов, че няма кой да го накаже, доведоха до този сценарий. Освен това Борисов помни думите на Цветанов, че ГЕРБ ще спечели 7 или 8 мандата също не се изпълниха. За мен Цветан Цветанов няма как да се обърне срещу Борисов и ГЕРБ.

Той е лоялен човек. С него говорих за последно в понеделник сутринта. Тогава видях една амбиция у него за работа. Сега не знам как е, не сме чували, но се надявам да не ме подведе в това, което твърдя.

Вече на всички е ясно, че твърденията Цветанов е държал Борисов са били несериозни. Бойко Борисов няма от кого да си връща партията. В момента трябва една стиковка и синхронизация в ГЕРБ. Според мен тези, които очакват да има само един заместник на Цветанов, ще сбъркат. Ролята на само един плеймейкър ще е трудна и тежка. Много хора загравят край тъч линията, но това не означава, че всички ще влязат в игра", прогнозира Харизанов.