Наясно сме, че спечелихме тези избори, защото получихме доверие в аванс. Това доверие трябва да бъде оправдано и надградено. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Нашата кампания беше разделена на две – низходяща и възходяща. Благодарение на втората част спечелихме изборите. Всички наши избиратели отчитат, че основната роля за тази победа е на Борисов. Ние отчитаме тази роля. Цветанов също има своята роля. Тук не става въпрос за прошка, а за оправдаване на тези ангажименти, които бяха поети по време на предизборната кампания, заяви Биков.

Не мисля, че Цветанов е хвърлен на кучетата, Борисов показва последователност. Лично аз подкрепям това решение. Иначе вероятно щеше да остане усещане в обществото, че сме шмекерували и сме поели по-големи ангажименти, отколкото можем да изпълним. А в годините ГЕРБ е силен, защото изпълнява ангажиментите си, посочи депутатът.

Политиката е процес, тенденция. В конкретния казус Изпълнителната комисия ще замести Цветанов. Това е процес на общуване със структурите, с избирателите без посредник, добави той.

ГЕРБ винаги е бил на Борисов и ще продължи да бъде на Борисов. От 2007 година, откакто ГЕРБ участва в изборите, изборите винаги са били функция на популярността на Борисов и смятам, че избирателите са наясно с това. Борисов усеща тенденциите в обществото и аз бих се доверил на това. ГЕРБ е една европейска партия, която защитава българските интереси и смятам, че го правим достойно. Смятам, че занапред големите въпроси са свързани с това. Трябва да гледаме напред и да водим ефективна политика в името на България, подчерта Тома Биков.

По думите му няма да има вътрешен конфликт в ГЕРБ след оставката на Цветанов.

Смятам, че Цветанов обича повече ГЕРБ отколкото политическото си бъдеще, заяви Биков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!