Като гражданин и приятел на Борисов бих му казал да си почива и да остави БСП да внасят машини като аборигени. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков пред журналисти.

Той попита дали може да се правят избори по система, за която само 500 хил. души от българите са гласували. „Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми“, обясни още Марков. На въпрос дали е грешка коалирането с патриотите, Марков заяви, че към днешна дата смята това за добро. „Благодарение на патриотите беше отхвърлена Истанбулската конвенция до голяма степен. Не е вярно, че обществото е било разделено от нея. То беше обединено срещу нея.

Помогнаха много за пакта за миграция. Това са фундаментални въпроси“, допълни още Марков. Според него не трябва за кворума в парламента да се извиват ръцете на Борисов, че трябва да се наказва този и онзи и парламентът да става другарски съд. Попитан какви стъпки трябва да предприеме премиерът в правен аспект, Марков заяви: „В правен аспект няма какво. Той си управлява човекът. Както видяхте шефа на НАТО беше тук и вървим напред. Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: "Почивай си, бе човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели.

Само Виктор Орбан и Меркел имат толкова“, каза още Марков. По думите му е направил зрими неща за България. „Оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам. Меркел, Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки. Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба.

Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем сто години“, допълни още Марков. Попитан дали изказването му няма да бъде изтълкувано погрешно, Марков заяви, че не го интересува. „Навремето д-р Желев ме назначи за Конституционен съдия, бях на 44 години. Питат го покойния ми приятел: „Жельо, що го тури тоя Жоро Марков“, вика: „Щото има самостоятелно мислене“. След 40 години пак си имам самостоятелно мислене. Що па да мисля като всички“, допълни още бившият конституционен съдия.