ГЕРБ взе правилното политическо решение. Президентската институция не трябва да бъде училище за начинаещи политици или школа за преподготовка на бивши военни. С тези думи бившият конституционен съдия коментира номинацията на ГЕРБ за „Дондуков” 2. По думите му се очертава първата жена шеф на парламента да е първата жена държавен глава.
„Мисля, че Цачева ще има голяма преднина на първия тур, но досегашната практика показва, че никой не може да спечели от раз, тъй като има много кандидати. Изборите ще се решат на балотажа и Цачева ще е победител. Преди по-малко от година на местните избори кандидатите на ГЕРБ във всички големи градове постигнаха космически резултати. ГЕРБ е най-организираната партия в България, разполага с голям потенциал на модерна европейска партия. Вероятно на балотажа Цачева ще получи подкрепата и на партии от РБ”, прогнозира той в интервю пред вестник „Марица”. 

„На 6 ноември няма да ходим на конкурс за миски, а на политически избори”, с тези думи Марков коментира нападките, че Цачева нямала харизма. „Не приемам опитите на нелепи закачки към нея, че била Бойко Борисов с очила и в пола. Тя говори политически коректно и не се хвана да твърди, че кандидатът на БСП ген. Радев е Корнелия Нинова, но без очила и пола”, заяви той.