Успяхме да събудим интереса на Рашков към охраната на границата. В последно време се задействаха и военните. Естествено е, че нещо, което е изградено, трябва да бъде поддържано. Да не забравяме кога беше изградено и факта, че до сега нямаше миграционен натиск. Г-н Рашков споменава за липсата на милиони за оградата, защото тогава не ги беше упоменал в актуализацията на бюджета?”.

Това попита  Александър Иванов от ГЕРБ пред Нова телевизия.

По думите му парите можело да дойдат от шефа на НАП Румен Спецов, който е ощетил държавата с 1,5 милиона лева. „От там могат веднага да се намерят пари за охрана на границата”, коментира Иванов.

"Нас ни няма вече 6 месеца, репертоарът на Бойко Рашков и Румен Радев се изтърква. Трябват отговори. Колко трябваше да стане цената на газта, за да се вземат мерки. Другата седмица", допълни той.

"Очаквайте съвсем скоро номинацията на ГЕРБ за президент. Той ще бъде обществена фигура с огромен авторитет", допълни той.

Според него обществото вече е свикнало с димките на вътрешния министър преди избори. "Поне не прави като президента да посочва за кого да се гласува", заключи Иванов.