Изборният ден започна нормално. През вчерашния ден дойдоха жалби, основната част от тях бяха свързани с нарушения в предизборната кампания. Разгледахме ги и постановихме своите решения. Това заяви в "Събуди се" говорителят от ЦИК Александър Андреев.
"Нямаше нищо по-фрапиращо. Това са нормалните сигнали, които постъпват във връзка с евентуални нарушения. Това, за което трябва да внимаваме е бюлетината да бъде откъсвана пред самия избирател, той да се увери, че няма някакви маркирания по нея. Трябва да се уверим, че сме отбелязали правилно партията, за която искаме да гласуваме, както и преференцията", заяви Андреев.

В 10:30-11:00 часа ще представим първата избирателна активност за деня.

Вече има скандали при секциите в Турция. Опашките там са огромни. Гласоподаватели се редят още от 6 сутринта, но все още не са успели да упражнят правото си на вот. Попълването на декларации е много сложно и бавно. Председатели на комисии ще подадат жалба до ЦИК, защото реално няма място, за попълване на въпросните декларации. В момента не се знае дали посланик Надежда Нейнски е в Турция. Ако тя не се появи в Турция, това ще е прецедент, твърди Нова тв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!