Аз за постове и за едно "зам." в биографията не се продавам. Това коментира във фейсбук Елена Гунчева, която напусна и "Възраждане" и парламента. 

По-рано днес пред медии лидерът на формацията Костадин Костадинов обяви, че още миналата седмица започнали да получават сигнали, че имат “пробит член”. И допусна, че Гунчева няма да напусне парламента така, както снощи се зарече да направи на 13 юли, когато изтича болничният ѝ заради проблем с крака.

Заместникът на Костадинов - Цончо Ганев пък написа следното във фейсбук: “11 оправдания (б.р.- Гунчева посочи 11 причини да напусне партията) за 1 000 000 причини... “Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме - колкото капи, толкова и капитани" - Гоце Делчев”.

А отдолу в коментарите Ганев допълва следното: “Към 1 000 000 причини има и опция за избор между: Съдия; Член на ВСС; Нотариус; Не, че няма да си остане празно обещание, но пък си е обещание”.

Коментарът на Гунчева във Facebook пък е именно в отговор на публикацията на Ганев, предаде днес.бг.

“Господине, не всеки си продава достойнството, за да сложи едно "зам.-" в биографията си, дори без и веднъж да е ръководил заседание (б.р. - Ганев е зам.-шеф на парламента).

Ако поне веднъж бяхте говорили по-дълго с мен, щяхте да знаете, че тези административни постове и нотариалната работа никога не са ми харесвали и дори да ме карат насила, не бих ги приела. Но това е твърде сложно да се разбере от хора, за които обяснението никога не е в достойнството и самоуважението.

Защото с какъвто аршин мериш себе си, така мериш и другите. Ако някой се продава за постове, то това не съм аз. Ако съм на някой подобен пост следващите пет-десет-петнадесет години, тогава пишете. Подобни спекулации не само са грозни, но и потвърждават това, което казах”, написа Гунчева.

“И, господин Ганев, не е добре да се обижда която и да е част от народа, дори да не обожествяват Костадинов и Възраждане. Не е приличен подобен език на трибуната на Народното събрание.

Не е подходящо да подвиквате на народни представители обидни думи, когато минават. Не е подходящо и дори да забравите какво съм направила за вашата партия. Защото, когато ви трябвах за изборите, тонът беше доста по-мазен”, подчертава тя.

“Господине, аз не се продавам. Но няма да го разберете, защото за Вас достойнството никога не е обяснение!”, заключва Елена Гунчева.