Водещата на БНТ Поли Златарева подразни президента Георги Първанов с неудобен въпрос, след като той изрази мнение, че младите хора ще са бъдещето на една обединена левица.

Как ще оборите скептиците, че това не е просто механичен сбор от абревиатури и как ще въодушевите левия избирател, защото на Бузлуджа, въпреки че сега говорите за младите хора, които трябва да гледат напред, на Бузлуджа освен жени, видяхме хора, които са емблеми от миналото на лявото в България. Те ли носят тази жизнена енергия, която е нужна за бъдещето на левицата, попита Поли Златарева.

Вие сте гледали малко избирателно, ако ми позволите да го кажа, защото имаше пълна поляна, огромната част от която бяха млади хора. На сцената 90 на сто бяха млади хора, като изключим двама, трима. Ние бяхме долу, защото от поляната, така да се каже, ние ще помагаме с идеи с организационна работа, отговори в „Още от деня“ Първанов.

Той бе категоричен, че няма да е лидер на новото обединено ляво, но ще помага организационно.

По БНТ Първанов обяви още, че приветства усилията на ИТН да разговарят с всички партии за кабинет, но е скептичен, че такъв ще се получи, тъй като парламентът вече се е разпаднал.

Според него дори и да се създаде нова сглобка, тя бързо ще се разпадне поради липса на доверие и съвместимост.