"Трябва да има споразумение за подкрепа, където да е разписано без импровизации какво да очакваме. Или ние подкрепяме правителство на ИТН, или ДПС, или отиваме на избори". Това каза пред NOVA NEWS Георги Кадиев, депутат от ПГ "БСП за България".

Той информира, че утре ще има Национален съвет на БСП, след това и на коалицията, където ще се решава с какво и каква е позицията, с която ще се влезе в преговорите за подкрепа на правителство. 

Георги Кадиев очаква там да бъдат изяснени червените линии, което не могат да бъдат преминавани.

Той изреди някои такива приоритети: Преизчисляване на пенсии от новото управление, да се приемат мерки за подкрепа на млади майки, намалена ставка на ДДС за лекарства и определени храни. 

"Ще се водят преговори и трябва да има компромиси от двете страни", убеден е политикът.

Той припомни също още една съществена разлика - БСП искат преминаване към прогресивно подоходно облагане, а от "Има такъв народ" поддържат плоския данък.

"Или ние подкрепяме, или ДПС, или отиваме на избори. Трети избори не са добри, защото влияят лошо на икономиката. Повишава се полотическия риск", категоричен бе депутатът от "БСП за България".  

Кадиев не намира достатъчно реформи в Плана за възстановяване и развитие, особено в областта енергетика, особено за ТЕЦ "Марица-Изток".

"Затварянето на мините автоматично означава околните населени места да се превърната в призрачни. Това е регион мислен и правен за енергетика, там поколения след поколения са предвидени за енергитици. Приватизацията и минаването на газ крият много рискове и е под въпрос дали ще се случат", смята Георги Кадиев.

Според него Планът е добре да бъде внесен от редовното правителство.

На въпроса дали трябва да се направи ревизия служебното правителство Георги Кадиев заяви, че това може да се случи, ако има сигнали за проблеми, но не е лошо първо да се завърши ревизията за предните 12 години.