Политологът Калоян Методиев коментира разпространените по-рано днес записи от депутата Радостин Василев от Националния съвет на "Продължаваме промяната". 

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук: 

Миналата година, без да уведомят никого от коалиционните си партньори, от ПП арестуваха пародийно Бойко Борисов. Същият, заедно с Радев, ДПС и проксито им Възраждане свалиха редовния кабинет, на който ПП беше мандатоносител. Свалиха и председателя на парламента от ПП. 

Два избора минаха оттогава. 

Днес ПП-ДБ решиха да се съберат със същия този Бойко Борисов, за да го перат, спасяват или каквото там са си договорили. И в същата тази ситуация новосъбраните приемат със скоростта на светлината, в нарушение на всякаква парламентарна практика и правилници, промени в съдебната система. Приемат ги в състояние на абсолютен хаос.

А в наглостта на собственото си падение от ПП започват да раздават морални присъди. „Който не ни подкрепи (напускането на залата от страна на БСП и други депутати) подкрепя задкулисието и паралелната държава“. Докато гласуват с ГЕРБ и ДПС законите на Радев! И застават като жив щит по медиите да бранят новите си партньори от ГЕРБ.  Спешно трябват огледала за ПП!

Драги пепейци, омазали сте се, плюли сте си на физиономията и на избирателите си, събрали сте се със своя антипод, правите глупост след глупост. Цяла България ви видя. И ви гледа. В тази ситуация да обвинявате другите е липса на елементарна култура, здрав разум и връзка с реалността.

Запазете поне малко достойнство, ако ви е останалото, и се занимавайте със собствената си незавидна ситуация. Гледайте себе си! Отговорността си е само ваша! Последствията също!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук