Мария Капон, депутат от групата на "Изправи се. БГ. Ние идваме", смята, че въпреки атаките към кандидата на "Има такъв народ" за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

"Не е коректно той да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си", уточни тя в студиото на "Денят започва" по БНТ.

В същото време Капон натърти, че е много е важно да е пределно ясно как е бил избран за кандидат. "За нас прозрачността е на първо място", каза депутатът.

Тя уточни, че очаква от "Има такъв народ" да проведат разговори преди представянето на бъдещото правителство. 

"Можем да имаме общи приоритети, но трябва да е ясно кой ще ги изпълнява. Трябва да има коалиционно споразумение, което да носи гаранция, защото само мъжка дума не е достатъчна", добави тя.

Капон бе категорична, че името на Петър Илиев е било обсъждано след срещата с ИТН, което ден по-рано Филип Станев от партията на Слави Трифонов отрече.

Освен това "Изправи се.БГ. Ние идваме" няма да приеме кандидати за министри, причастни към Държавна сигурност. "Да, става въпрос за проф. Радулов", уточни Капон.