Това решение на Конституционния съд (КС) показва, че решенията на Кирил Петков не са законни. Всичко, което е правил на този пост, е незаконно. 

Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов относно решението на Конституционния съд по казуса с гражданството на Кирил Петков. 

"Много е просто - излизаш и казваш "извинявайте". Има много начини да се извиниш. Днес като го слушах как дошъл да се жертва, как се пожертвал, даже пенсията си зарязал в Канада. Кога се пожертва, бе господин Петков? Когато ти предложиха да станеш министър. Това е смешно", добави той. 

"Ако тръгнем сега по улицата сигурно от 100 души поне 50, които ще срещнем, ще са готови да се пожертват за министри. Това е пошло", категоричен е той. 

"Няма значение кой стои зад тебе и те финансира. Той е нарушил конституцията, подписвайки декларация с невярно съдържание, това има значение", каза Каракачанов. 

"Ако аз бях в тази позиция, щяхте да ме разкъсате като куче", добави той.

Според Каракачанов Петков има апетит към 30 млн. за възстановяване на България. 

По думите му не трябва да се променя Конституцията, защото няма логика да си министър или депутат и да спазваш законите и да гледаш интересите на още 5 държави, на които също си гражданин.

"В Конституцията има точка, според която, ако си роден извън България, не може да си кандидат за президент. С нея не съм съгласен. Не може да ограничаваме правото на такива българи", каза той.

Каракачанов призна, че не би управлявал отново с ГЕРБ. "Политиката не е чесане на его, а те така гледат на нея. Държавата е в криза, умират хора, не може едните да злорадстват, а другите да се потят. В парламента трябва да се отстоява интересът на хората. Хората са разделени - досега бяхме разделени на такива, които искат да се ваксинират и такива, които не искат. Зеленият сертификат допринесе", добави той.

Според него, ако политиците у нас мислят за хората, ще намерят общ език с останалите, а няма да чертаят червени линии.