Бойко Рашков само твърди разни неща, но когато поискахте твърдения от него той се прояви малко като махленска клюкарка, хвърли фишека и избяга от темата. Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV Станислав Анастасов от ДПС.

Всички данни, които ние имаме за репресии срещу кметове, партийни активисти и дори срещу инвалиди, са подплатени с подробна информация. Дали сме конкретика за всеки случай. Бойко Рашков не е представил конкретика", каза той. 

По думите му един министър трябва да се отчита пред НС, а не като едно време. "Това е радевият Цветанов. Виждали сме тези практики, знаем ги и ще противодействаме срещу тях", каза той. 

"Нали знаете, че съдът вече се произнесе, че действията на полицията в Буковлък са незаконни. Рашков може да плаши, но това няма да стане", каза още Анастасов. 

Той е категоричен, че от ДПС вярват в българските закони и Конституция. 

"Рашков иска да намали на едни партии резултата, а на други да ги увеличи. Иска партиите на неговия шеф Радев да имат повече депутати", смята Анастасов.

"Никой баща не бива да гледа детето си в такова състояние, но и никой син над 18 години не бива да се крие зад баща си", така коментира казуса с гражданството на Кирил Петков и решението на КС и гостуването на бащата на бившия икономически министър Петко Петков.

"Румен Радев и Кирил Петков погазиха Конституцията и отказват да носят отговорност, няма как да сме доволни от това", заяви Анастасов.

Според него сега заради Петков и Радев икономическото министерство е в хаос. "Най-голямото ведомство е в правна несигурност и то по време на такава криза", добави той.

По думите му едва ли вече другите партии ще искат да се коалират с човек, който дори не иска да понесе отговорност за действията си и се поставя над държавата.

"Всички варианти са на моста, имаме нужда от редовно правителство. Служебното правителство се справя много трудно и играе в полза на Радев. Радев пък си играе на "Игра на тронове", слага хора тук и там, а бизнесът играе на оцеляване", смята Анастасов.