Аргументите, които ГЕРБ изказаха за това, че няма да подкрепят никого за съставянето на правителство, не са верни. Това каза пред "Фокус" Красимир Каракачанов, зам.-председател на НС, съпредседател на Патриотичния фронт и председател на ВМРО. По думите му оправданията с дебатите по бюджета и предложението на ПФ за увеличение на пенсиите, са само параван. 
„Ние сме вкарали две предложения за увеличението на минималната пенсия. Едното е тя да бъде увеличена на 300 лв, другото е с малко по-различни механизми по прилагане и събиране на необходимите пари за пенсии, макар че пари има достатъчно.

В деня, в който председателката на финансовата комисия Менда Стоянова обяснява как няма пари, се гласува 1 милиард лв. за саниране от така наречените излишъци в бюджета.

Значи има пари за саниране на 500 блока от няколко хиляди, но няма 600 милиона лв. за увеличение на пенсиите. Това е несериозно“, коментира той. Красимир Каракачанов добави, че е важно да се помисли за справянето на няколко стоящи пред държавата проблема, сред които сигурността и нелегалната миграция.