По-голямата част от обществото е за връщането на наборната военна служба. Парламентът още не е решил. Предлагам компромисен вариант – доброволна военна служба - тези момчета и момичета, които искат да се обучат, да го направят. Това каза в предаването Още от деня по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Въпреки приказките на псевдолибералните експерти, които отричат държавата, все още има хора, които смятат, че дългът към отечеството е нещо ценно. Можем да ги стимулиране с даване на предимство при постъпване на държавна работа на тези, които са преминали доброволно военно обучение. Защо този, който е пил бира и е шмъркал, да има предимство пред момчето, което е служило? Ако пък след обучението някой прецени, че военната професия е приоритет за неговото бъдеще, може да заповяда в редиците на Българската армия, заяви Каракачанов.

Той изрази убеденост, че законопроектът ще мине в парламента. Това го има в програмата за управление между Обединените патриоти и ГЕРБ и ще мине в парламента, подчерта министърът на отбраната.

По думите му управляващата коалиция е стабилна. Коалиция Обединени патриоти трябва да се концентрира не върху дребните различия, а върху това, което ни е консолидирало и това, което ни е вкарало във властта. Климатът навън се променя, надявам се и страстите в коалиция Обединени патриоти да охладнеят. Няма нужда да изпиеш Черно море, за да разбереш, че водата е солена, каза още Красимир Карачанов.