„Не държавата, а община Кърджали стопира изграждането на многофункционалната спортна зала в Кърджали, за която кабинетът Борисов 3 осигури близо 4 милиона лева. Има разрешително за строеж, но няма открита строителна площадка, а документите за това са подадени в министерството едва през м. юли и то с техническа грешка, което отново отлага строителните дейности за неопределено време“, написа във Фейсбук Цвета Караянчева.

Тя допълва, че като председател на Народното събрание е направила всичко необходимото проектът да получи одобрение и финансиране от правителството на ГЕРБ.

„Местната власт обаче е вписала в документите, че парцелът е за жилищно строителство. Дори да допуснем, че грешката е неволна, това при всички случаи ще осуети скорошния старт на строителството. За съжаление, поведението на общината по никакъв начин не кореспондира с очакванията на гражданите Кърджали да има модерно спортно съоръжение.

Държавата си е свършила работата – парите са преведени на дружеството „Национална спортна база“, която ще стопанисва залата, проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител, чака се само благоволението на кмета на Кърджали. Дотогава граждани и фенове ще броят колко време ще мине между първата копка и същинския старт на строителните работи“, посочва още Караянчева.

Припомняме, че на 19 октомври 2020 г. бе даден официалният старт на строежа на нова спортна зала в Кърджали. Проекта предвижда тя да е  с капацитет 1100 зрители, с размери 22 на 44 метра. Първата копка бе направена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, спортния министър Красен Кралев, кмета Хасан Азис и областния управител Никола Чанев.