„Възраждане“ са типична патриотична формация, която няма какво друго да предложи на избирателите си, освен някакъв вид омраза. Това коментира адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“, пред Фокус.

"Ние такива формации успяхме да видим няколко пъти – и ВМРО, и „Атака“ и т.н. Те никога не предлагат нещо смислено, него градивно, нещо каквото и да било за хората, не. Те се движат на гребена на възможно най-грозната и тъпа популистка вълна и единственото нещо, което предлагат, е омраза, насилие и ей такива неща. Вие предполагам сте видели снимките, там имаше човек, който облечен, фризиран и имитираше Хитлер с маска, със свастика на ръкава си“, посочи Хаджигенов.

Волен беше талантлив актьор и с право се обижда, че го сравнят с Костадин Костадинов, отбеляза адвокатът.

„Това вчера беше опит Костадинов и компания да покажат сила, нещо, което те нямат принципно, защото за да бъде използвана разумно, трябва да бъде предхождана от интелект, в политическия ако щете смисъл на думата. Влизаш в парламента и какво правиш? Освен, че плашиш хората, които са вътре, има там малцина депутати, персонал ако ги хванеш? Бесиш ги на стълбите ли? И аз не знам. В смисъл цялото нещо е не просто безкрайно грозно, безкрайно тъпо, и безкрайно безсмислено“.

Николай Хаджигенов припомни, че на 2 септември, на първото „Велико народно въстание“, отново хората на Костадин Костадинов и „Възраждане“ са имали идея на нахлуват в парламента и да чупят.