Кметът на Бургас Димитър Николов коментира пред bTV дали има отношения с бившия общински съветник Бенчо Бенчев и Димитър Желязков-Очите. Той коментира и политическите трусове от последните дни.
 
„Познавам Бенчо Бенчев. Той е знакова фигура в Бургас, известен е със своето благосъстояние и начин на живот. Не е давал пари на ГЕРБ, нито го е финансирал. Никога не съм гостувал на Бенчев, но знам къде живее. Веднъж като минавах край тях, негови комшии поискаха да се асфалтира улицата им. С Митьо Очите не се познавам. Предпочитам за Бургас да се говори като за модерен град и това, което се прави в него, а не по такива негативни поводи“, заяви Николов.
 
„Вината за трагедията край Своге е в голяма степен във водача на автобуса, но конкретно компетентните органи ще го кажат. Дали вината ще бъде прехвърлена върху чиновник и някой от тези трима министри ще запази поста? Най-важното е, че след трагедията правителството прояви политическа зрялост и веднага реагира по адекватен начин“, каза кметът  на Бургас.
 
„Имаше реакция от премиера и кабинета след тази трагедия. Възможно ли е да има рокади с министри? Това го знае премиерът. Хубаво е, че партиите не се разграничават от коалицията, а работят за прогреса“, допълни той.