„Лелката от ЦОБ е виновна, заради нея е този скандал. Тя го заложи снощи, вкарвайти през задния вход депутатите от фракцията“, твърди служител към от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това било мнението дори на членове на комисията, съобщава 24rodopi.com.

В 9.30 часа трябваше да стартира приемът на документи за регистрация на партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, но това не е възможно.

Входът на ЦИК стои блокиран от кордон жандармеристи и симпатизанти на двете крила на Движението за права и свободи (ДПС) - подкрепящите почетния председател Ахмед Доган, и подкрепящите Делян Пеевски.

Членът на ЦОБ на ДПС и секретар на ЦИК Севинч Солакова е пуснала тайно още вчера депутати от групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров за заема места на масата вътре. Жена дори по-късно им донесла храна.

Младежи от ДПС, симпатизиращи на Джевдет Чакъров и Делян Пеевски са на входа на сградата. И двете групи са на стълбите в очакване техните представители вътре да подадат документи за регистрация първи.

От видео, разпространено от "ДПС Пресцентър" стана известно, че вътре в ЦИК има представители и на ДПС (Аталай-Чакъров), и на ДПС-Ново начало.

ЦИК днес ще прилича на „сарая“ - отвън ще има две големи групи депесари, а от снощи вътре тайно са допуснати депутати, каза в сутрешния блок на Нова тв журналистът Илхан Андай.