БСП не е соросоидна, а демократична партия. Това заяви в "Денят на живо" по Канал 3 Вяра Емилова, член на ИБ на социалистическата партия.
Вяра Емилова бе избрана за най-новия член на Изпълнителното бюро на БСП по лична препоръка на лидера Корнелия Нинова. Тя ще отговаря за сектор "Избори".

"Това е лично мнение на Боян Чуков, ние не можем да го приемем - заяви тя. - Със сигурност не сме соросоидна партия, демократична партия сме.

При нас всеки може да каже мнението си. Няма толкова големи зависимости в партията - беше преекспониран някакъв скандал (с Георги Гергов).

Петното, което падна над него, щеше да падне и върху партията.

Нашият бюджет се попълва от субсидиите, членския внос и дарения.

Ние не изнудваме хората с членския внос - някои искат да плащат за цяла година напред, други - месец за месец.

За пенсионерите членският внос е символичен - по 10 стотинки на месец, общо 1,20 лв. на година".

Според нея БСП в момента трябва да се обърне към себе си, преди да започне да се готви сериозно за предсрочни избори догодина.

"Имаме време да се подготвим наистина за предсрочни избори догодина .

Сега сме в опозиция и трябва да се обърнем към себе си - тук е моята роля и на заместниците в партията, за да начертаем добра програма за укрепването ни."

Вяра Емилова добави,че БСП ще обърне поглед и към местната власт.

"Мога да кажа, че през изминалата година бяхме позагърбили местната власт, сега смятаме да се насочим към кметовете, общинските ни съветници - да работим с тях, да им обърнем внимание.