Присъединяваме се към позицията на други държави в ЕС, каквито са Вишеградската четворка, че не искаме на България да се продават второ качество хранителни стоки. Това каза лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в 25-ти МИР София-град Корнелия Нинова, по време на среща с избиратели в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ кв. „Красна поляна“, предаде „БСП създава фонд „Индустрия“, специален фонд за българско производство, български стоки, български земеделски продукти на нашата трапеза. Как ще го направим?
Слагаме таван на субсидиите, които може да получи един земеделски производител, тъй като в момента 10-тина големи земеделци в страната взимат всички субсидии, а малкия и среден земеделец изнемогва“, каза лидерът на БСП и посочи, че ще има таван на субсидиите и средствата ще се разпределят на малките и средните за производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко. „За да можем с българската земя, с българското производство да изхранваме българския народ", подчерта лидерът на БСП.

По думите ѝ фонд „Индустрия“ представлява държавни средства, с които да се инвестира в разкриване на производствени предприятия, където с фирми, които правят проекти, да има публично-частно партньорство. "През 2020 г. спират европейските средства. Ако дотогава, макар и вече много закъснели не създадем собствена база, индустрия и производтво, България няма никакво бъдеще“, каза тя.

Тя обърна внимание и на темата с образованието. „Първокласниците тръгнаха без учебници, учителите бяха в неведение как да стартират учебната година“, заяви тя и каза, че БСП ще промени образованието като върне държавните пари в държавните и общинските училища. Нинова подчерта, че ще има един учебник по един предмет за един клас и той ще се пише от българската държава в лицето на БАН и МОН.

„Ще направим професионални техникуми, защото няма средни професионални кадри за българския бизнес. Във висшите училища ще направим планиране с държавна поръчка за такива специалности и толкова наброй, колкото са необходими на българската икономика“, зави лидерът на БСП.

По думите й в тази държавна поръчка разходите ще се гарантират от държавата и студентите няма да плащат такси. „За да гарантираме, че ще имаме освен пиари, имиджмейкъри и мениджъри – инженери, електротехници и кадри, които са необходими, за да се развива българското производство“, посочи Корнелия Нинова.