Кабинетът Петков успя да постигне този вот за недоверие, за който ние от "Възраждане" говорим вече повече от 3 месеца. Другата седмица - сряда или четвъртък, ще бъде гласуван най-вероятно.

Нашият министър-председател е водил двойна дипломация по отношение на РСМ, което е абсолютно забранено и противоречи на Конституцията на страната. Министър-председателят е фигурата, която олицетворява държавната власт.

Той е човекът, който управлява държавата и неговите ангажименти не са лични. Той поема ангажимент да промени външнополитическата позиция на България", заяви пред България Он Ер лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

По думите му, ако утре Македония влезе в Европейския съюз - ние ще имаме официално признат македонски език, което означава, че приключваме с всякаква българска претенция оттук нататък. 

"Това е тежко национално предателство", изтъкна той. 

"Виждаме, че с еднолично решение на министър-председателя и само на 9 негови колеги. Само 10 министри гласуваха за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 година. Утре Никола Минчев трябва да се раздели поста си, защото няколко пъти той наруши правилника. Аз го отдавам на изнервеното състояние на остатъчна коалиция. За Минчев винаги сме имали добра оценка", посочи Костадинов. 

Той е категоричен, че няма да подкрепят бюджета. 

"Отиваме на нови избори и съставяме ново правителство. И новият състав на Народното събрание провежда актуализация на бюджета в октомври месец. Няма да подкрепим даването на допълнителни стотици милиони левове за заплати на администратори вътре в НЗОК.

Нашата здравна система дава всичко друго, само не и достатъчно добри здравни грижи. Тя в момента функционира не заради парите, които се изсипват там, а заради всеотдайния труд на лекарите и медицинските работници. Трябва да се премахне монополът на касата", коментира лидерът на "Възраждане".