"Всеки човек носи отговорността за своето здраве, затягането трябва да бъде под формата на самодисциплина". Това заяви в предаването Патарински LIVE по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.
 
"Ако всеки един от нас поеме отговорността за здравето си, няма да се налага да спираме икономиката си, за да нарастват доходите на хората, държавта трябва да продължи да работи. Дори отново да затворим стадионите, няма да е достатъчно, ако не осмислим необходимостта да пазим себе си и близките си", коментира депутатът.
 
"Като започна КОВИД да настъпва трябваше да видим в каква степен се разпространява и как нашата здравна система ще се пренастрои, за да може да отговори на вирулентността и броя заразени хора в България", сподели още Иванов.
 

 
"Обществото, запознавайки се с тежестта на вируса, може да прецени, че е сериозно. Беше правилно да се забави огромната епидемия, хода ѝ, за да може системата да се преустрои и да можем да посрещнем по-спокойни, с натрупан опит, следващия етап", заяви гостът.
 
"В момента нямаме втора вълна на коронавирус, просто като отворихме мерките, това се получи, когато някой е бил притискан, си мисли после, че всичко му е позволено", смята Лъчезар Иванов.