Естествено беше да се създаде кабинет между "Има такъв народ", "Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Върху това трикрако столче можеше да се върви напред. Това каза в предаването "Лице в лице" номинираният за министър на икономиката в първия проектокабинет на "Има такъв народ" Любомир Дацов.

Друг е въпросът, когато това столче се превърне в пън. Виждаме, че нищо такова не се реализира. Трудно ми е да кажа, защо, тъй като аз не участвам в тези разговори и не знам какво се случва, заяви той.

Няма как да има правителство без контрол, било от парламента, било от политическа група или като ангажимент към политическа програма, още коментира финансистът.

Получих поканата за министър от Николай Василев, който ми се обади и ми предложи. Аз не му отговорих веднага, казах му, че искам да се консултирам с определени хора, на които държа, посочи Дацов, като уточни, че не е имал разговори със Слави Трифонов.

Към онзи момент не съм представял, че може да има нещо друго, освен споменатото трикрако столче, върху което да бъде изградено правителство. Представях си правителство поне от три партии, коментира икономистът.

Доста активно работехме по програмата. Аз съм човек, който симпатизирам на демокрацията и съм търсил промяна, отбеляза той

По думите му може би критиките към първия кабинет са били прекалени.

След първия кабинет ИТН се затвориха и се обърнаха само към техните вътрешни хора, каза още Любомир Дацов, като заяви, че в ситуация като сегашната вината за провала на преговорите за правителство не може да се търси само в партията на Слави Трифонов.