Фабриката за фалшиви новини блесна с поредната лъжа по адрес на Делян Пеевски, че има нещо общо с кандидатурата на Пламен Георгиев за шеф на Комисия Антикорупция. Пеевски не е сред вносителите на номинацията на Георгиев, той е кандидатура на ГЕРБ и ОП. „Медиапул” на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиева, обаче в пряк текст демонстрира, че изработва фалшиви новини по поръчка на собственика на кръга „Капитал” Иво Прокопиев, пише в. Монитор.

Поводът бе вчерашното изслушване на двамата номинирани за шеф на новата комисия „Антикорупция”. Георгиев като шеф на комисията за конфискация (КОНПИ) наложи запор на активи за 200 млн. лв. на Прокопиев. съответно „Медиапул” завъртя тлъстата лъжа, че акцията на КОНПИ „била по поръчка на Пеевски”. Тоест скандалният бизнесмен, чиято медия поне по документи е конкурентна на „Медиапул”, бил честен милионер, когото лошият Пеевски атакувал чрез шефа на КОНПИ. Георгиев няма как да не е лош за Прокопиев, след като му е запорирал 200 млн. лв. активи. Още една камара престъпници, чието имане КОНПИ отне, смятат шефа на органа за лош.

Защо обаче е лош Делян Пеевски за скандални бизнесмени като Прокопиев?
Причината е, че медиите от издателската група на Пеевски „Телеграф”, „Монитор”, „Политика” и Агенция Монитор от години разкриват далаверите му и разобличаваме фалшивите новини, които „Капитал” и присъдружните им сайтове като „Медиапул” непрестанно тиражират. Пеевски е лош, защото предложи спиране на вторичния грабеж на активи на КТБ, който побратимът на Прокопиев – Цветан Василев, извършва и до момента. Пеевски е лош за скандални бизнесмени като Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, тъй като предложи законови промени за прозрачност при финансирането на медии, а чрез тях ще лъсне, че тази задкулисна шайка издържа Фабриката за фалшиви новини на непазарен принцип. Пеевски е много лош и за самия Костов и другите скандални бизнесмени, които създаде, подавайки им ценни държавни активи чрез престъпната приватизация, която проведе като премиер. Сред тези престъпни сделки е и „Каолин”, която Прокопиев скандално открадна от държавата по модела РМД. Именно заради нея КОНПИ счете, че скандалният бизнесмен е забогатял незаконно, и поиска запор на негови активи. Запор за 200 млн. лв., които съдът на две инстанции потвърди. В желанието си да обслужат своя благодетел „Медиапул” дори намалиха от сърце сумата на запора, като скриха едни 14 млн. лв. несъответствие в доходите на Прокопиев като физическо лице и още един 16 млн. лв. печалби от експлоатацията на незаконно придобития за 150 млн. лв. „Каолин”.