Нямаме решение на Парламентарната група дали ще подкрепим кабинет на БСП. Мога да говоря само от лично име - аз няма да подкрепя кабинет на БСП. Това заяви пред БНТ депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" (ИСМВ) Мария Капон. 

"В нашата ПГ сме смели хора и не се притесняваме да изказваме различни мнения, но нека изчакаме да бъде връчен мандатът, БСП да кажат какво точно ще правят и тогава ще вземем решение. Аз съм екипен играч, но отново ще споделя моето мнение, а то е, че няма да подкрепя кабинет на БСП.

Мисля, че колегите от "Има такъв народ" и "Демократична България" ще постъпят по същия начин. 

Факт е, че има много проблеми за решаване. Ние ще направим всичко възможно да направим някои важни промени, които са важни за хората. Мога да дам пример - допълнителните 50 лева за пенсионерите да бъдат осигурени до края на годината, както и мерките за бизнеса. Ще направим всичко възможно тази икономика в спешен порядък да може да се реализира и от служебно правителство", каза още тя. 

"Никой от новите партии не си е правил илюзия, че няма да се случи това, което стана вчера. Точно това е причината от ИТН така категорично да върнат мандата. На нас не ни оставя нищо друго освен да работим неотменно всеки ден.

 За мен днес победи свободата и всички българи в чужбина ще могат да гласуват спокойно. Същото важи и за машинното гласуване", обяви Капон по повод приетите промени в Изборния кодекс.