В България става все по-трудно да се различават фактите от лъжите. Само преди 3 дена чухме чудовищни лъжи като например, че има машинно гласуване в Германия, Португалия и Русия и още няколко нелепи факта. Когато човек говори нелепи неща има два варианта- или лъже, или е глупак и невежа, каза в ефира на Канал 3, математикът Михаил Константинов.

В Европа има машинно гласуване само в половин Белгия. Индийците имат най-голямата демокрация в света и са неграмотни. Те просто не работят с химикалки, затова имат машинно гласуване. Имат устройство и картинки. Работата на партиите и кандидатите там е да разкажат кой символ да натиснат, каза още той.

Има една традиция на много големи хакерски групи, да присъстват при правенето на машината да я хакнат. Ние действително не използваме мрежата за пренос на данни. Искам просто да се говорят истини. Някои хора са изпаднали в състояние на тежка истерия и говорят глупости. В момента както е написан изборния кодекс, лишава огромна част от българското население от право на глас. Написано е, че от догодина ще се гласува само машинно. Няма как да се гласува само машинно. Представете си баба Гинка от село Гинци, тя отива да гласува и хоп, няма хартия и не е ясно какво ще прави. Има хора, които няма да го направят изведнъж и това е подигравка с тях и правото им на глас, каза Михаил Константинов.