Не вярвам, че полицията спира коли на етнически принцип, но при появата ми, поисканата от мен информация ми бе отказана с много арогантен тон. Те дори не се представиха. То всеки нормален гражданин на тази страна, в такъв случай, би решил, че това са мними полицаи. Това заяви в ефира на Нова телевизия, при пряко включване от Народното събрание, Александър Методиев - Бат Сали.
Много лесно може да се види какъв цвят е даден водач, защото разстоянието от самия участък на пътя го позволява.  Преди да ме спрат ми се обадиха водачи на други превозни средства, които са били спряни по същия начин", сподели Методиев, който вчера доброволно се отказа от имунитета си.

"Не мога да говоря повече по случая, защото ми е забранено. Вече тече дело", заяви депутатът.

Не съм размахвал депутатската си карта, но съм се легитимирал. Дал съм на съответния мним служител картата си и в качеството си на народен представител поисках информация за санкциите в дадената ситуация, а той е длъжен да ми ги каже", заяви Методиев.

"Господин Методиев не може да ме чуе. Той спекулира с цвета на кожата си и аз имам тен, ама едва ли ще ме спрат за това. Вие сте демонстрирал пренебрежение към органите на реда и не спирате при техния сигнал", веднага му скочи Милен Цветков.

"Всички сме водачи на МПС и всеки трябва да спазва закона. На въпроса за тена и това, че се опитвам според него да манипулирам хората, ще отговоря след края на делото", отсече Бат Сали.

"Имал съм нарушения. По-голямата част от водачите, по един или друг начин, са нарушавали закона." Така Методиев коментира въпроса от студиото дали има други провинения на пътя.

Милен обаче продължи с атаката като за финал: "Не може да искаш властите да ти сътрудничат, а ти да не го правиш и да размахваш депутатска карта."