Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон, съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

По време на инспекциите на място тя ще следи дали се въвеждат и спазват единните противоепидемични мерки и указания за работа, утвърдени съвместно със здравните власти и въведени с нейна заповед.



Спазването на санитарно хигиеничните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, посочват от Министерството на туризма.



По време на проверката в Боровец министър Николова лично се е уверила дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват в случай на необходимост туристи.



В момента във всички зимни курорти се извършва профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.



Проверките са започнали от места за настаняване и спортни съоръжения в курорта Боровец, като предстои такива да бъдат реализирани и в други зимни комплекси и дестинации.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ