Подходихме изключително сериозно. Така се прави в демокрация – взима се мандатът, представя се кабинет, правят се консултации. Това не е игра, това е конституционно установена процедура. ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, бяхме длъжни да представим един сериозен пороектокабинет, заяви пред bTV министърът на транспорта в оставка и депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

След категоричния отказ на партиите, които се доближават най-много до нас, решихме, че няма смисъл да внасяме проектокабинет. Затова даваме възможност на втората политическа сила да поеме ясен ангажимент и да предложи правителство още следващата седмица”, каза още Желязков.

От думите му стана ясно, че според проектокабинета и заявките за политики, ГЕРБ ще вземе отношение за подкрепа.

„Засега нямаме яснота дали към този процес ще се подходи сериозно. Времето върви напред, следващите дни ще видим дали е дошло времето за нещо и ще вземем отношение по това нещо”, добави депутатът.

„Пред България стои изпитанието на пандемията, на световна криза... Има много въпроси, на които нашите опоненти не ни дават отговори”, посочи Желязков.

Той добави, че никога в демократичната история на България не са правени избори в летния период.

„Тези, които правеха изказвания, че година преди избори не се правят промени, сега го правят за 3 дни. Това говори, че се готви предсрочен вот.

Не може единствената платформа на голямата коалиция да бъде анти-ГЕРБ риториката и правенето на законодателство по размер”, подчерта той.