Президентът Румен Радев е приел преди две седмици управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Това обяви тази сутрин финансистът от "Има такъв народ" (ИТН) Любомир Каримански и постави въпроса защо "Дондуков" 2 крие тази среща.
 
Според информация на Епиицентър.бг  Кристалина Георгиева посещава държавния глава н 9 септември сутринта. Ден преди това тя е получила приза "Доктор хонорис кауза" на Американския университет в България.
 
Срещата Радев-Георгиева остава засекретена за публиката, което е крайно необичайно. От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и събития на президента, а такава важна среща с шефа на МВФ остава тайна за публиката.
 
Две са възможните теми за разговор между Радев и Георгиева.
 
Първата - по това време се заговори, че ГЕРБ оглеждат Кристалина Георгиева за кандидат-президент. Възможно е Радев да се е опитал да се информира за намеренията на Георгиева за връщане в българската политика.

Втората тема - избор на нов шеф на Българската народна банка (БНБ). Или е било обсъждано нейното име, или тя е предложила възможна друга кандидатура.
 
Но това са само догадки. Защото информация към този момент няма.
 
"Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката", каза Каримански в телевизионния ефир.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!